UČENICI GOSPODARSKE ŠKOLE TREĆI NA 4.MILENIJSKOM NATJECANJU

Više od 560 natjecatelja raspoređenih u 165 timova iz 5 zemalja sudjelovalo je na 4. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije koje se od 30. studenog do 2. prosinca održavalo na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Cilj natjecanja je potaknuti mlade svih obrazovnih razina na stvaranje kulturnih i kreativnih rješenja kojima se razvijaju stvaralačke i suradničke vještine na jednu od ponuđenih tema.

Natjecatelji se prijavljuju u 3 kategorije; Kreativni sat, Kreativni kalendar i Kreativni planet i odabiru jednu od ponuđenih tema ; Glagoljica, Put svile, Vodik i Mitologija na koje izrađuju kreativno rješenje.

Učenice 3. razreda Modnih tehničara Laura Čurin, Nika Deban Šimunić i Roberta Sabol kao tim Ajaks; Ana Horvat, Lana Šafarić i Rea Rajher kao tim Paučice pod vodstvom mentorice Ana-Marije Bogdanović te učenice 4. razreda Modnih tehničara Lana Herman, Danjela Novak i Nera Vrbanec kao tim Kontrast pod vodstvom mentorice Ivane Đebić Danenhauer su se sa svojim kreativnim rješenjima predstavili u petak 2. prosinca. Kategorija u kojoj su se natjecale učenice je Kreativni kalendar, a teme koje su odabrale su Glagoljica, Mitologija i Vodik.

Proglašenje pobjednika se održalo na Milenijskoj svečanosti ideja, a tim Kontrast koji je kao idejno rješenje predstavio haljinu asimetričnog kroja na kojoj su glagoljicom ispisani stihovi Međimurske pjesme „Zaigrajte meni“ osvojio 3. mjesto.

VIDEO TIMA KONTRAST:

4. Milenijsko natjecanje

Tim Paučice s mentoricom

Tim Ajaks s mentoricom

Tim Kontrast s mentoricom

 

3. mjesto na krosu

Naše atletičarke na županijskom natjecanju u krosu koje se održalo 19. listopada u Podturnu obranile su boje škole osvojivši 3. mjesto u konkurenciji srednjih škola. Pod mentorstvom profesora Vladimira Glavine učenice Kimi Taradi iz 3. PVO, Ana Levačić iz 3. FK i Paulina Cirkvenčić iz 1. CP pokazale su da uz učenje i razvijanje vještina na praktičnim predmetima ne zaostajemo niti na sportskom polju. Čestitamo svim tkačima i trkačicama te njihovim mentorima!

Međunardno natjecanje učenika

Na Međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola zanimanja cvjećar održanom u sklopu Floraart 2022 – Međunarodna vrtna izložba učenica Lea Paska iz Gospodarske škole Čakovec je osvojila odlično 4. mjesto u konkurenciji od 9 natjecatelja! Mentorica učenice prof. Ljiljana Škrobar je održala s učenicama prvog razreda zanimanja cvjećar i radionicu pod nazivom “3,2,1…aranžiraj” . Brojni posjetitelji izložbe otkrili su na ovoj radionici uživanje u aranžiranju a svoje aranžirane sukulente dobili su na poklon ❤️. Učenice su odlično promovirale ovo naše lijepo zanimanje i razgledale sve izložene uratke I prekrasan asortiman biljaka.

WorldSkills Croatia 2022.

Sjajne vijesti dolaze nam s Državnog natjecanja učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2022. na kojem se natjecalo više od 360 najboljih učenika strukovnih škola u 40ak strukovnih disciplina. Naša učenica Lea Paska osvojila je odlično 3. mjesto u disciplini Cvjećarstvo. Bravo, Lea! Čestitke i mentorici Ljiljani Škrobar.

WorldSkills Croatia 2021.

U Zagrebu je od 11. do 13. svibnja 2021. održano natjecanje WorldSkills Croatia 2021. na kojem je 308 najboljih učenika strukovnih škola tri dana odmjeravalo znanja i vještine u 43 strukovne discipline. Gospodarsku školu predstavljalo je čak petero učenika koji su ostvarili odlične rezultate: Danjela Novak i Samanta Balog u disciplini Dizajn modnih dodataka osvojile su drugo mjesto (mentorica Mia Makšan), Tin Zamuda u disciplini Vožnja motornog vozila drugo mjesto (mentor Stjepan Novak), Sara Čurin u disciplini Izrada modnog proizvoda peto mjesto (mentorica Katica Korunek) i Klara Groman u disciplini Cvjećarstvo peto mjesto (mentorica Karmela Radošević). Čestitke učenicima i mentorima!

Osim učenika – natjecatelja i njihovih mentora na WSC 2021 kao članovi povjerenstava sudjelovale su i dvije nastavnice.
Dunja Geršak, prof. savjetnik bila je članica prosudbenih povjerenstva u disciplini Agro u kojem su se natjecali Agrotehničari, a Ana -Marija Bogdanović, prof. savjetnik bila je članica prosudbenog povjerenstva u disciplini Modni dizajn i tehnologija u kojoj se natječu učenici koji se obrazuju prema strukovnom kurikulum Modni tehničar.

Županijsko natjecanje iz Njemačkoga jezika

Na ovogodišnjem Županijskom natjecanju iz Njemačkoga jezika koje je održano 17. ožujka 2021. godine ponovno su sjajne rezultate ostvarili naši učenici Kristina Ptiček i Jurica Majsen. U Kategoriji II koja obuhvaća sve srednjoškolce trećih razreda Međimurske županije Kristina je osvojila 8., a Jurica 12. mjesto. Mentorice učenicima su bile Branka Vlahek-Ivek i Danijela Cofek.

Čestitke učenicima na velikom uspjehu! Gut gemacht!