SUDJELOVANJE NAŠIH UČENICA NA DRŽAVNOJ SMOTRI PROJEKT GRAĐANIN

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, 18. svibnja 2024. godine, u Osnovnoj školi Grigora Viteza u Zagrebu održana je Državna smotra projekata iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja – Projekt građanin.

 

Naše učenice Katja Hranilović, Tonka Mihalic, Nika Vabec i Ilona Gavez pod mentorstvom profesorice Branke Bedić i profesora Marka Židova uspješno su predstavile projekt Aktivni mladi za svjetliju budućnost. Projekt je pohvaljen od strane povjerenstva zbog odabira aktualne i važne teme, temeljite pripreme te suradnje s osnovnim školama prilikom provođenja zadanih aktivnosti.

 

Čestitke učenicama na uloženom trudu i izvrsnom predstavljanju! 🌸

WorldSkills Croatia 2024.

Sjajne vijesti stižu nam s Državnog natjecanja učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia 2024.
Nina Palfi osvojila je 3. mjesto u disciplini Frizerstvo, Chiara Novak Prohaska 5. mjesto u disciplini Cvjećarstvo, Laura Čurin 7. mjesto u disciplini Modni dizajn i tehnologija, Lorena Kalšan 7. mjesto u disciplini Prometna tehnologija i logistika i Marinko Ptiček 10. mjesto u disciplini Agro.
Čestitke našim učenicima koji su se hrabro natjecali na državnoj razini!

NA WORLDSKILLS CROATIA 2024. U DISCIPLINI FRIZERSTVO NINA PALFI OSVOJILA 3.MJESTO

U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od 13. do 15. svibnja 2024. u Zagrebu održano je Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2024. Natjecali su se najbolji učenici strukovnih škola Hrvatske. U disciplini Frizerstvo iz naše škole natjecala se učenica trećeg razreda Nina Palfi koja je postigla izniman uspjeh osvojivši treće mjesto u državi i brončanu medalju. U svojem najboljem izdanju pokazala je stečena znanja, vještine, kreativnost i spretnost. Za natjecanje ju je pripremala njezina mentorica Nives Kocijan. Nina se natjecala u tri kategorije: moderna HTO, kreativno šišanje i frizura slobodnog stila, vjenčana frizura na dugoj obojenoj i izbijeljenoj kosi prema zadanoj fotografiji te muško kreativno šišanje, bojanje i izbjeljivanje slobodnog stila. Mentorica Kocijan rekla nam je da je skromnost, neopisiva upornost, trud i disciplina Ninu naprosto trebao dovesti do uspjeha. Zaslužila je. Čestitamo Nini Palfi i njezinoj mentorici Nives Kocijan.

Lidrano 2024.

Tijekom prošlog  je tjedna u Vinkovcima održana Državna smotra LiDraNo gdje su se predstavili najbolji od najboljih. Učenice Gospodarske škole Željka Bukovčan, Ilona Gavez, Ria Škvorc, Nika Vabec te Josipa Živko predstavile su se grupno-scenskom igrom Audicija: Traži se klaun!

Svojom su izvedbom izmamile predivne komentare povjerenstva i zadovoljne se vratile kući. Čestitamo djevojke!

Dora Kovačić na Državnom natjecanju iz engleskoga jezika

Prošli je tjedan u Dubrovniku održano Državno natjecanje iz engleskoga jezika. Natjecanje je trajalo od 24. do 26. travnja. Od 21 000 učenika koji su sudjelovali na školskim natjecanjima, u Dubrovnik je pozvano 110 najboljih. Naša Dora Kovačić natjecala se u kategoriji 2. razreda srednjih strukovnih škola i zauzela odlično 13. mjesto u državi. Čestitamo Dori!

 

NAŠA UČENICA ANTONIJA FODER OSVOJILA 2. MJESTO NA NATJECANJU UČENIKA FRIZERSKIH ŠKOLA HRVATSKE

8. ožujka na Zagrebačkom Velesajmu Školskim natjecanjem učenika frizera otvoreno je
stručno događanje Majstori ljepote- Dani frizera i kozmetičara HOK-a i 25. jubilarni
Beauty & Hair Expo Zagreb. Na natjecanju je sudjelovalo 89 učenika iz 26 strukovnih
škola iz cijele Hrvatske koji su se natjecali u tri kategorije: valovita frizura, izbrijavanje do
kože i vjenčana romantična frizura te pokazali svoju kreativnost i vještine. Iz
Gospodarske škole, Čakovec natjecale su se tri učenice: Josipa Živko, Antonija Foder i
Barbara Marčec. Antonija Foder u kategoriji vjenčana romantična frizura osvojila je 2.
mjesto te je nagrađena pohvalnicom i peharom Hrvatske obrtničke komore. Obzirom na
komentare stručnog povjerenstva vjerujemo da Josipa i Barbara nisu daleko zaostale
plasmanom. Djevojke je kao i do sada za natjecanje pripremala mentorica Nives Kocijan,
strukovni učitelj. Modeli učenicama bile su školske kolegice također zanimanja frizer:
Nika Drk, Dora Flac i Helena Rožman. Ovo je još jedan u nizu uspjeha naših učenika koji
se u ovih par mjeseci redaju jedan za drugim.
(Autorica teksta: Nives Kocijan)

NA MEĐUŽUPANIJSKOM NATJECANJU FRIZERA NINA PALFI OSVOJILA 1.MJESTO

NA MEĐUŽUPANIJSKOM NATJECANJU FRIZERA NINA PALFI OSVOJILA 1.MJESTO
Srednja strukovna škola iz Varaždina 1. ožujka 2024. bila je domaćin Međužupanijskog natjecanja frizera. Natjecali su se mladi frizeri, učenici srednjih škola iz Oroslavja, Dugog Sela, Đurđevca, Čakovca i Varaždina. Našu školu predstavila je učenica Nina Palfi iz 3.fk razreda koja je u ukupnom plasmanu osvojila 1.mjesto. Za natjecanje ju je pripremala mentorica Nives Kocijan. Natjecanje je održano u modulu izrade ženske frizure na dugoj i obojenoj kosi prema zadanoj fotografiji na modelu lutke. U vremenu od tri sata natjecatelji su trebali bojati i izbjeljivati dugu kosu te počešljati vrlo složenu natjecateljsku frizuru prema zadanoj fotografiji. Osvajanjem 1. mjesta Nina se plasirala na državno natjecanje WorldSkills Croatia 2024. koje će se sredinom svibnja održati u Zagrebu. Čestitamo Nini i želimo joj puno uspjeha na državnom natjecanju.
(Autorica teksta: Nives Kocijan)

4. MJESTO NA MEĐUŽUPANIJSKOM IZLUČNOM NATJECANJU U ZAGREBU

4. MJESTO NA MEĐUŽUPANIJSKOM IZLUČNOM NATJECANJU U ZAGREBU

Ponosni smo na Chiaru Novak Prohasku, učenicu 3.CG razreda koja je 6. ožujka 2024. g. predstavljala našu školu na međužupanijskom izlučnom natjecanju u disciplini Cvjećarstvo. Zadatak joj je bio izraditi samostojeću cvjetnu instalaciju kojom je dočarala svoj doživljaj svima poznate i rado čitane bajke Šuma Striborova hrvatske književnice Ivane Brlić Mažuranić. Osvojila je sjajno 4. mjesto i tako se plasirala na Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2024.

Čestitamo učenici i njezinoj mentorici Ljiljani Škrobar te im želimo puno uspjeha na državnom natjecanju!

5. Milenijsko natjecanje

I ove godine su naše učenice iz 4.MT, smjera Modni tehničar sudjelovale na međunarodnom 5. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije koje se održalo u Osijeku od 5.prosinca do 7. prosinca 2023. Predstavili su se timovi: Palani sa temom Mitologija: Laura Čurin, Nika Deban Šimunić i Patricija Šatvar, mentorica Ana-Marija Bogdanović, tim Vile sa temom Put svile: Rahela Magdalenić i Antonija Lesar, mentorica Ivana Đebić Danenhauer, tim Ribice sa temom Vodik: Andreja Kovačić i Ana Horvat, mentorica Ines Ciglarić. Učenice su predstavile svoja idejna rješenja, a teme su povezane sa brendiranjem i zaštitom kulture te pretvaranjem idejnog rješenja u nove suvremene proizvode. Cilj natjecanja je potaknuti učenike na sudjelovanje u izvannastavnim aktivnostima za razvoj vještina, kritičko razmišljanje, kreativnost i unaprjeđivanje stečenih znanja.

Neka vam zvijezde obasjaju blagdane

Na poziv BIOTEHNIŠKOG CENTRA NAKLO na međunarodni natječaj: “Neka vam zvijezde obasjaju blagdane” ⭐️✨🎄odazvali su se ovi učenici: Pavla Podgorelec,2.CG/ mentorica: prof. Karmela Radošević; Chiara Novak Prohaska i Borna Posel, te Magdalena Hlišć i Leona Trstenjak iz 3.CG ; mentorica : prof.Ljiljana Škrobar.

Učenici su uratke u obliku zvijezde izradili prvenstveno od prirodnih materijala.

 

Kad je zimski solsticij, noć je najduža, a dan najkraći. Već su ga stari narodi povezivali s ponovnim rađanjem sunca ☀️i svjetlosti koja donosi novi život. Početak nove ere slavio se paljenjem vatri i svijeća. Svjetlost simboliziraju i zvijezde ⭐️✨koje su odabrane kao vodeća tema ovogodišnjeg natječaja.

 

Svi radovi će biti izloženi NA BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJOJ IZLOŽBI U GRAŠČINI DUPLJE u Sloveniji do 7.1.2024.