Postani kreativan 2018.-2019.

Projekt Postani kreativan, kojim se želi potaknuti učenička kreativnost i promovirati zanimanje krojač, u školskoj godini 2018./19. iznjedrio je novu kolekciju. Cilj je projekta poticanje osmaša međimurskih osnovnih škola na stvaralaštvo izradom modnih skica odjevnih predmeta prema vlastitom izboru te bilo kojom tehnikom. U školskoj godini 2018./19. na natječaj se prijavio 51 učenik iz čak 11 osnovnih škola, čak četverostruko više nego prethodne školske godine. Nakon što smo među 80-ak skica izabrali najbolje, točnije 13 modela, učenici koji se obrazuju za zanimanje krojač sa svojim su nastavnicama sašili 13 odjevnih kombinacija.

Prema zamisli i skicama Marije Bogdan iz OŠ Macinec izrađena je zanimljiva haljina inspirirana morskim motivom. Nosila ju je Sanja Ignac, učenica 3. KO razreda Gospodarske škole.
Iz OŠ Mursko Središće skica Ele Halinić pretočena je u svečanu haljinu koju je nosila učenica 3. KO razreda Sara Zobić.
Učenica OŠ Kotoriba Maja Vugrinčić poslala nam je skicu prema kojoj je nastala haljina u stilu morske sirene koju je predstavila Livijana Balog, učenica 1. KO razreda Gospodarske škole.
Zanimljive sportske komplete nosili su naši učenici Davor Oršuš iz 1. KC i Filip Makšadi iz 3. KO razreda, a autori skica prema kojima su kompleti izrađeni su Mateja Matotek i Vid Krušek iz OŠ Donja Dubrava.
Modni Oskar dodjeljuje se i Karli Mezga iz OŠ Domašinec. Njezin model nosila je učenica 1. KO razreda Lucija Bakač.
S dvjema modnim skicama sudjelovala je Nina Novak, učenica OŠ Belica, koja je svojim radovima pokazala iznimnu nadarenost za modni dizajn. Njezine kreacije predstavile su Evita Zorc, učenica 2. KO razreda, te Danijela Kovačić iz 3. KO.
Prema skici Jelene Novak, učenice OŠ SELNICA, komplet je izradila i nosila Stjepana Telebuh, učenica 2. KO razreda.
Iz OŠ MAČKOVEC skicu nam je poslao Patrik Mustač, a njegov komplet nosio je Leonardo Ignac, učenik 3. KO razreda.
Skicu haljine i pelerine izradila je Božica Muršić iz OŠ KURŠANEC, a komplet izrađen prema njezinoj zamisli predstavila je Ivana Geci iz 1. KO razreda.
Crno-bijelu haljinu koja je nastala prema ideji Lane Vabec iz OŠ ŠTRIGOVA nosila je Lana Sever, učenica 3. KO razreda.
Iz OŠ DRAŠKOVEC skicu suknje i majice poslala nam je Iva Zadravec, a njezinu je odjevnu kombinaciju predstavila Sara Čurin iz 1. KO.

Ostali učenici koji su sudjelovali u projektu :

  • OŠ DRAŠKOVEC: Niko Režek, Antonija Balent, Vanja Balent, Nina Sabol, Elizabeta Ivaci, Simona Mihoci i Tara Matjačić.
  • OŠ KURŠANEC: Suzana Oršuš
  • OŠ MURSKO SREDIŠĆE: Magdalena Jepure, Ema Horvat, Taisa Tomašić, Ana Marija Turk, Paula Širok, Jakov Sovar, Ivano Gogić
  • OŠ DOMAŠINEC : Karolina Kindrić, Paula Đurkin, Lana Tuksar, Ema Mučić, Laura Krznar, Lana Furdi i Lukas Bubek.
  • OŠ BELICA: Ria Kolarić.
  • OŠ MACINEC : Rebeka Treska, Sara Šečić, Branka Branilović, Valentina Balog, Karolina Oršoš, Melisa Ignac, Monika Pec, Marija Levačić, Lana Pec, Nino Horvat

Nastavnici i učenici koji su također pomogli u realizaciji projekta Postani kreativan:

  • učenice kozmetičarke Sara Jambrović, Nicol Hajdarović i Rocca Piljušić te nastavnica stručnih predmeta Nikolina Makovec pobrinule su se za šminku modela
  • frizure su osmislile učenice zanimanja frizer Nensi Andrašec i Ema Rošanić uz pomoć nastavnice strukovnih predmeta Nives Kocijan
  • nastavnica Patricija Topolnjak osmislila je i s modelima uvježbala koreografiju modne revije, a u organizaciji vođenja programa ovog događanja sudjelovala je nastavnica Monika Perčić.

Na modnoj reviji bile su i predstavnice obrtnika: gospođa Danijela Hodić iz tvrtke Dika štik Vratišinec, zatim Jadranka Hlebec, vlasnica Studija mode Gornji Hrašćan, te Svjetlana Škvorc i Darinka Oletić iz Krojačkog obrta Anna iz Murskog Središća. Donacijama tekstilnih materijala pomogle su u realizaciji ovoga modnog događaja.

https://emedjimurje.net.hr/vijesti/skolski-kutak/3445889/foto-osnovnoskolci-pokazali-vjestine-u-projektu-postani-kreativan-gospodarske-skole-cakovec/