Postani kreativan 2017.-2018.

U školskoj godini 2017./2018. u Gospodarskoj školi, prema zamislima nastavnica Jadranke Prošev i Katice Korunek, osmišljen je projekt Postani kreativan kojim se želi potaknuti učenička kreativnost i promocija zanimanja krojač. S tim u svezi osmaši međimurskih osnovnih škola pozvani su u listopadu da prema vlastitom izboru i bilo kojom tehnikom izrade modne skice odjevnih predmeta. Pristiglo je 17 radova učenika osnovnih škola, a nakon što smo izabrali najbolje, učenici koji se obrazuju za zanimanje krojač sa svojim su nastavnicama sašili osam odjevnih predmeta. Na Danu otvorenih vrata Gospodarske škole sašiveni odjevni predmeti predstavljeni su na modnoj reviji, nakon koje su dodijeljeni modni Oskari svim sudionicima modnog događanja.

Prema zamislima i skicama Matea i Tomislava Horvata iz OŠ Macinec izradili smo muške komplete koje su nosili učenici Gospodarske škole Leonarno Ignac i Filip Makšadi, učenici 2. KO razreda.

Iz OŠ Sveti Juraj na Bregu Barbara Vinković izradila je idejnu skicu haljine koju je nosila učenica 1. KO razreda Gospodarske škole Evita Zorc.
Učenica OŠ Mala Subotica Leonarda Šarić poslala nam je skicu prema kojoj je nastala haljina koju je predstavila učenica Tanja Bogdan 1. KO razreda Gospodarske škole.
Zanimljive skice za haljinu i komplete koje je nosila naša učenica 1. KO Emina Baksa izradila je Elena Lukša iz OŠ Donja Dubrava.
Lana Furdi i David Lisjak iz OŠ Domašinec izradili su modne skice haljina čije su modele nosile učenice 2. KO razreda Lana Sever i Sanja Ignac.
Sara Šestan Merdanović, učenica OŠ Belica, izradila je modnu skicu za haljinu koju je predstavila učenica 1. KO razreda Stjepana Telebuh.

Ostali učenici koji su sudjelovali u projektu također su zaslužili modne Oskare:

  • Krunoslav Horvat iz OŠ Macinec
  • Simona Mikulan, Nika Golec, Karla Čmrlec, Lucija Golub iz OŠ Donja Dubrava
  • Jožek Blagus, Marsel Sanjković iz OŠ Domašinec
  • Melani Lisjak, Kristina Kolarić iz OŠ Belica.

Modnom događanju pridonijeli su i nastavnici i učenici koji su osmislili stayling. Frizure su osmislile učenice zanimanja frizer – iz 1. FK Karla Bobičanec i Ivana Oršuš, učenica 2.FK, te Nives Kocijan, nastavnica strukovnih predmeta. Za šminku naših modela pobrinule su se Nikolina Makovec, nastavnica strukovnih predmeta zanimanja kozmetičar, i učenice 1. FK Rocca Piljušić i Karla Makar. Patricija Topolnjak osmislila je koreografiju modnog događanja, a Monika Perčić program.

https://emedjimurje.net.hr/vijesti/skolski-kutak/3211691/foto-gospodarska-skola-sirom-otvorila-svoja-srca-i-vrata/
https://emedjimurje.net.hr/vijesti/skolski-kutak/3211305/gospodarska-skola-cakovec-modna-bajka-uz-dan-otvorenih-vrata/