U sklopu projekta Gibajmo 5 (Erasmus+) nastavnice Nives Kocijan i Romina Levačić od 13. -19. 02. 2022. kao gosti predavači boravile su u Srednjoj frizerskoj školi Ljubljana. Obje nastavnice najprije su održale kraći sastanak sa koordinatoricom projekta Stankom Platiša Pogačnik, ravnateljem škole Tadejom Bračekom i ostalim nastavnicima.

Nives Kocijan učenike je praktično poučavala u oblikovanju natjecateljskih i avangardnih frizura, kreativnim tehnikama bojenja kose, izradi umetaka i instalacija za kosu te u stilovima šišanja kose i oblikovanja muških frizura. Održala je predavanja na temu natjecanja učenika, motivacije učenika i nastavnika, predstavila primjere dobre prakse u nastavi na daljinu te nastavničkom vijeću održala webinar na temu napredovanja odgojno-obrazovnih radnika u Hrvatskoj.

Prof. Levačić je izvodila nastavu iz područja kemije i frizerstva sa sljedećim temama: Hidrogen – gdje i zašto?, Oblici frizerskih i kozmetičkih preparata, Od sapuna do šampona. Predstavila je primjere dobre prakse primjene igre u nastavi kemije i stručnih predmeta kolegicama nastavnicama srodne struke.

U organizaciji škole domaćina nastavnice su posjetile Bled, Bohinj i bajkoviti srednjovjekovni slovenski gradić Radovljicu. Kroz poslovni ručak dogovoren je nastavak suradnje kroz razmjenu učenika.

(Izvor: Nives Kocijan i Romina Levačić)