Četvero učenika Gospodarske škole sudjelovalo je u projektnoj mobilnosti u gradu Kortjirku u Belgiji, udaljenom stotinjak kilometara od Bruxellesa. Primljeni su u okviru Erasmus+ kratkoročne mobilnosti učenika u PTI – Provincial Technical Institute, srednju školu u kojoj se školuju i učenici poljoprivredne struke. Boravak učenika Luke Medenjaka, Tonija Mihalica, Lovre Preložnjaka i Marka Varge, uz pratnju profesora Zvonimira Siladija, trajao je od 17. do 30. ožujka 2024.
Zajedno s učenicima domicilne škole naši učenici (poljoprivredni gospodarstvenici i agrotehničari) su obavljali sve planirane aktivnosti vezane uz praktičnu nastavu i vježbe. Posebno ih se dojmila raznovrsnost uzgajanih životinja – od zmija, guštera, slatkovodnih rakova, riba, peradi, zečeva, koza, konja, pa čak i alpaka.
U biljnom svijetu presađivali su povrće i cvijeće, uređivali urbane gredice i okoliš same škole. Domaćini su izrazili svoje zadovoljstvo angažmanom naših učenika i bili su nemalo impresionirani stupnjem specijaliziranosti za uža područja poljoprivredne proizvodnje, kao i pokazanim vještinama učenika u rukovanju mehanizacijom.
Našlo se vremena i za posjetu gradu Oostende na obali Sjevernog mora, uvijek vjetrovitog i zapljuskivanog velikim valovima, s tipičnom pješčanom plažom i smeđom bojom mora…
Povratak u Međimurje uslijedio je u ranim jutarnjim satima Uskrsa, a zaključak se nametnuo sam od sebe: Hvala Bogu, stigli smo doma… Bilo je super, ali je doma najljepše!!!