VET TO VET (V2V) – Capacity building in Western Balkans

 

Koordinatori projekta : Irena Mavrin, Marko Židov
Tehničar: Željka Mihalic
Nastavnici uključeni u projekt: Nives Kocijan, Ivana Đebić Danenhauer

Službena web stranica projekta: https://v2vproject.eu/

 

VET to VET (V2V) pilot je projekt koji financira Europska unija, a vodi ga Apro Formazione sa sjedištem u Italiji. Cilj projekta je poboljšati inovacije, modernizaciju i internacionalizaciju strukovnih škola na zapadnom Balkanu.

U projektu sudjeluje deset strukovnih škola: pet unutar Europske unije (iz Italije, Nizozemske, Finske, Slovenije i Hrvatske) i pet iz Crne Gore, Kosova i Bosne i Hercegovine. Svaka je europska škola pobratimljena sa školom na zapadnom Balkanu kako bi se osiguralo stalno podučavanje i podrška između škola.

Kako bi razvili aktivnosti izgradnje kapaciteta za škole na zapadnom Balkanu, partneri će raditi na sljedećim temama: internacionalizacija, mobilnost osoblja i mobilnost učenika, obrazovanje učitelja, suradnja škola i tvrtki, obrazovanje o poduzetništvu, tržište rada.

Tijekom svog 36-mjesečnog trajanja, pilot projekt V2V razvijat će usluge i ishode koji mogu dugoročno utjecati na cijelu zajednicu strukovnih škola na zapadnom Balkanu.

 

Arhiva obavijesti

Transnacionlani sastanak V2V

Transnacionlani sastanak V2V

Profesorica Irena Mavrin sudjelovala je od 6. do 9. lipnja 2022. godine na transnacionalnom sastanku u sklopu projekta V2V u Sarajevu. Na sastanku su sudjelovali svi partneri, a raspravljalo se o aktivnostima vezanima uz akcijski plan, tematskim timovima i planiranju...

NEWSLETTER