Select Page

Stjecanje novih znanja i iskustva na primjerima dobre prakse

Podaci o projektu

Naziv projekta:

KA210-VET-000032909 “Stjecanje novih znanja i iskustva na primjerima dobre prakse – edukacija učenika u oblasti srednjeg stručnog obrazovanja poljoprivrednih škola”

 

Sudionici:

voditelj projekta Biotehnološka škola „Šumatovac“ iz Aleksinca (Srbija), partner Biotehniška šola Maribor (Slovenija) i partner Gospodarska škola Čakovec

Članovi projektnog tima iz Gospodarske škole:

Dunja Geršak- voditelj projekta,  Zvonimir Siladi, Natalija Varga

Nastavnici uključeni u projekt: Elvis Novak, Vladimir Masten

 

Trajanje projekta:

od 1.11. 2021. do 1.5.2023.

Stranica projekta:  https://bioskole.org/

Uvodni sastanak i kratki opis projekta:

U ovom projektu razmjene dobre prakse podučavanja i obrazovanja temeljeno na radu u području poljoprivredne struke naše 3 škole razmijenit će svoja pozitivna iskustva sa školama partnerima i međusobno proširiti znanja i informacije. Aktivnosti će biti provedene putem praktične nastave i najveću korist imat će učenici sudionici u projektu. Glavni moduli su proizvodnja i prerada voća, vinogradarstvo i proizvodnja vina, odnosno 3 teme projekta su proizvodnja vina (Slovenija), proizvodnja soka od jabuka, čipsa od jabuka (Hrvatska) i hidroponska proizvodnja jagoda uz kompjutorsko navođenje u zaštićenim prostorima (Srbija). Uvodni sastanak partnera održan je online 5.1.2022., u kojem su sudjelovale ravnateljica Vesna Stunković i voditeljica Dunja Geršak.