Select Page

Novi e-Twinning Projekt: STEAM with Games

Učenici 1.ac razreda Gospodarske škole, zajedno sa svojim nastavnicama matematike, Mateom Horvat i Irenom Mavrin, uključili su se u novi e-Twinning projektu pod nazivom “STEAM with Games.”

Ovogodišnji projekt uključuje učenike iz naše škole, zajedno s njihovim vršnjacima iz Zaprešića, Poljske, Rumunjske i Turske. Učenici će zajedno sudjelovati u raznolikim radionicama koje će povezati matematiku i STEM predmete s inovativnim pristupom korištenja igara.

Projekt “STEAM with Games” predstavlja inovativan pristup koji kombinira matematiku, umjetnost, 3D tehnologiju i društvene igre. Na jednostavan i pristupačan način, učenici će rješavati zadatke vezane uz opseg i površinu geometrijskih 2D oblika te površinu i volumen geometrijskih 3D oblika. Zatim će istraživati povijest i raznolikost društvenih igara te istaknuti neke od tradicionalnih igara u njihovoj zemlji. Učenici će odabrati jednu od predstavljenih igara te će modelirati elemente igre (ploče, figurice, ostali elementi) prema zadanim dimenzijama u programu za 3D modeliranje. Nakon modeliranja, učenici će stvoriti vlastitu igru koristeći 3D olovku, 3D printer ili reciklirane materijale. Procjena projekta provest će se na početku i na kraju projekta, zajedno s aktivnostima diseminacije i prezentacije konačnih rezultata.

Očekujemo da će ova suradnja dodatno obogatiti školsko iskustvo naših učenika, potaknuti njihov interes za matematiku i STEM područja te promicati međunarodnu suradnju i razmjenu iskustava.

Više o projektu na  Link

Radovi učenika:

Steam with game