Svečani završetak projekta Postani kreativan 5. svibnja 2023. zaokružen je predstavljanjem modnih kreacija modnom revijom 

Na natječaj se prijavilo 96 učenika iz  22 osnovne škole. Svi su učenici pokazali maštovitost koja je obogatila našu ovogodišnju modnu priču te nam dala poticaj za daljnji rad na projektu. Nakon što smo među 136 modnih crteža izabrali najbolje, točnije 15 modela, učenici koji se obrazuju za zanimanje krojač i modni tehničar sa svojim su nastavnicama sašili 15 odjevnih kombinacija i tako udahnuli život u zamisli osmaša.

Učenicima čije su skice proglašene najboljima i njihovim mentorima podijeljeni su modni
Oscari kao nagrada za uloženi trud:

OŠ Hodošan Nera Košak, mentor Ivan Mladenović

OŠ Sv Juraj na Bregu Ela Leko , mentorica Irena Šestak

OŠ Štrigova Maja Paola Peran, mentorica Andreja Švec Kapustić

OŠ Macinec Dino Balog, mentorica Andrea Matić

OŠ Prelog Lorena Šestak, mentor Deni Marinković

OŠ Kotoriba Erik Štefko, mentorica Barbara Salaj Zlatar

OŠ Mursko Središće Elena Frančić, mentorica Biserka Hren

OŠ Donja Dubrava Victoria Lacković-Tomić, mentorica Antonia Sirutka

I OŠ Čakovec Antonija , mentorica Ivana Sikirić

OŠ Belica Karla Pongračić, mentorica Emina Kefelja

OŠ Domašinec Dprotea Jambrošić mentorica Emina Kefelja

COO Zorica Oršoš, mentorica Adriana Kolman

OŠ Đelekovec Ema Culek, mentorica Antonia Sirutka

OŠ Vratišinec Ana Božič, mentorica Marina Mrazović

OŠ Strahoninec Karolina Martinjak, mentorica Marina Mrazović

    Zahvaljujemo svim ovogodišnjim sudionicima u projektu Postani kreativan koji su svojim trudom, radom i ljubavlju prema struci unijeli čaroliju u hol Gospodarske škole Čakovec.

Postani kreativan u čakovečkoj Gospodarskoj školi

Čakovečka Gospodarska škola već godinama obrazuje učenike za zanimanja krojač i pomoćni krojač, a prateći potrebe i trendove u obrazovanju i gospodarstvu, učenicima je omogućen upis i u smjer modni tehničar.

Kako bismo među učenicima pobudili volju za kreativnošću, već šestu godinu organiziramo projekt Postani kreativan. Cilj je toga projekta učenike osmih razreda potaknuti na kreativno likovno i modno izražavanje.

Učenici trebaju nacrtati odjeću prema vlastitom izboru (svečana, sportska, radna, mladenačka i dr.) na A4 formatu papira, i to služeći se bilo kojom likovnom tehnikom (olovka, bojice, flomasteri, ugljen, pastele i dr.).

Najuspješnije ćemo kreacije sašiti i predstaviti na modnoj reviji u našoj školi, a učenicima i njihovim mentorima uručiti zahvalnice i modne Oscare. Na školskim društvenim mrežama (FacebookInstagram) redovito ćemo objavljivati izrađene kreacije.

Molimo Vas da ovaj poziv proslijedite razrednicima i nastavnicima likovne kulture osmih razreda. Na svakoj skici odjevnog predmeta treba biti ime i prezime učenika i mentora. Svaki učenik može sudjelovati s najviše tri skice. Skice se šalju do 9. prosinca 2022., poštom na adresu škole (Gospodarska škola Čakovec, Vladimira Nazora 38, 40 000 Čakovec). Za dodatne informacije i upite možete nam se obratiti i na e-adresu škole gospodarska@gospodarskaskola.hr.

Jadranka Prošev i Katica Korunek,

Aktiv tekstila Gospodarske škole u Čakovcu