Postani kreativan 2021./22.

NOVA MODNA BAJKA PROJEKTA POSTANI KREATIVAN GOSPODARSKE ŠKOLE ČAKOVEC

 

Projekt Postani kreativan, kojim se želi potaknuti učenička kreativnost i promovirati zanimanje krojač i modni tehničar u školskoj godini 2021./2022. iznjedrio je novu kolekciju. Cilj je projekta poticanje osmaša međimurskih osnovnih škola na stvaralaštvo izradom modnih skica odjevnih predmeta prema vlastitom izboru. Projekt su pokrenule nastavnice Gospodarske škole Čakovec Jadranka Prošev i Katica Korunek, a ove godine pridružila im se nastavnica Ivana Đebić Danenhauer.

Na natječaj se prijavilo 66 učenika iz čak  17 osnovnih škola. Svi su učenici pokazali maštovitost koja je obogatila našu ovogodišnju priču te nas nadahnula za daljnji rad na projektu. Nakon što smo među 117 modnih crteža izabrali najbolje, točnije 13 modela, učenici koji se obrazuju za zanimanje krojač i modni tehničar sa svojim su nastavnicama sašili 13 odjevnih kombinacija i tako udahnuli život u zamisli osmaša.

Modna bajka ispričana je kroz program koji je osmislila nastavnica Nataša Cilar, a voditeljice Antonija Foder i Barbara Marčec svojim su nastupom unijele malo razigranosti u ovu svečanu prigodu. U organizaciji su također sudjelovali nastavnici Rusa Trajkova i Renato Vinko.

Predstavljeno je 13 odjevnih kombinacija, od kojih je svaka primjer iznimne kreativnosti, kako učenika koji su izradili skicu, tako i učenika i nastavnica koji su im udahnuli život.

Razigrane, mladenačke kombinacije osmislile su učenice Magdalena Masnec iz OŠ Štrigova, Pavla Podgorelec iz OŠ Mala Subotica, Laura Horvat iz OŠ Macinec, Nika Kuzmić iz OŠ Donja Dubrava. Učenici Leon Balog iz OŠ Jože Horvata iz Kotoribe, Sven Janušić iz Centra za odgoj i obrazovanje, Marta Sabol iz OŠ Belica i Ivana Pintarić iz OŠ Donji Kraljevec pokazali su nam kako izgleda opuštena elegancija. Skice crno-bijelih elegantnih kombinacija izradile su učenice Darija Žganec iz OŠ Vratišinec, Dora Hunjadi iz OŠ Sveta Marija. Raskošne svečane haljine osmislile su učenice Lucija Posedi iz OŠ Nedelišće i Elena Vrabec iz OŠ Kotoriba, Nela Pavlić iz III OŠ Čakovec.

Učeničku kreativnost pohvalila je i ravnateljica Vesna Stunković uz uručenje modnih Oscara. Program su obogatile učenice 2.MT razreda, koje su priredile modnu reviju bluza inspiriranih međimurskom etno baštinom. U tom nas je duhu učenica istog razreda, Laura Čurin, podsjetila na ljepote međimurske popevke u a cappella izvedbi.

Zahvaljujemo svim ovogodišnjim sudionicima u projektu Postani kreativan koji su svojim trudom, radom i ljubavlju prema struci unijeli čaroliju u hol Gospodarske škole Čakovec.

NATJEČAJ PROJEKTA ZAVRŠAVA 31. 1. 2022. I IZABIRU SE NAJBOLJI RADOVI

Na natječaj projekta Postani kreativan prijavilo se 65 učenika iz 16 škola, pristiglo je 111 modnih
crteža, a među njima odabrano je 12 najboljih.
OŠ SVETA MARIJA: Iva Hunjadi, Leonarda Gašparić, Filip Poljak, Dora Hunjadi, Tara Šulj, Erika Zvošec
OŠ KOTORIBA: Dora Zvošec, Nina Horvat, Anja Srebrnjak, Leon Balog, Ema Nestić, Nela Kovačić,
Saša Mlakar, David Bogdan, Tara Posavec, Dorotea Tilošanec, Vita Kukolj
OŠ HODOŠAN: Katja Tretinjak, Lucija Škriljevečki, Klementina Kristina Krušec
OŠ ŠTRIGOVA: Klara Brezovački, Magdalena Masnec
OŠ BELICA: Lana Toplek, Barbara Ciglarić, Borna Biber, Marta Sabol
OŠ DOMAŠINEC: Lucija Hasnaš, Tamara Godina, Ena Kovač
OŠ VRATIŠINEC: Marija Tuskar, Darija Žganec, Nikolina Moharić, Vinka Kukovec, Kiara Pristav
I OŠ ČAKOVEC: Helena Veselko
III OŠ ČAKOVEC: Hana Krklec, Nela Pavlić, Hana Kocian Pfifer
OŠ MALA SUBOTICA: Vanessa Golubić, Pavla Podgorelec, Azra Novak
OŠ MACINEC: Laura Horvat, Vita Škrobar
COO: Sven Janušić, Teo Kerovec, Karlo Kolarić, Antonio Oršuš
OŠ NEDELIŠĆE: Noela Trstenjak, Nika Heđa, Martina Novak, Elena Grašić, Tara Vidović/Dora Barbić,
Lucija Posedi, Ariana Logožar, Lorena Želježnjak
OŠ DONJA DUBRAVA: Ivona Međimurec, Tea Lukša, Nika Kuzmić, David Lukša, Ana Nestić,
Stefanija Golub
OŠ DRAŠKOVEC: Melani Mihoci, Marija Škoda,
OŠ DONJI KRALJEVEC: Ivana Pintarić

 

 

 

Čakovečka Gospodarska škola već godinama obrazuje učenike za zanimanje krojač i pomoćni krojač, a prateći trendove u obrazovanju i gospodarstvu,  učenicima je omogućen i upis u smjer modni tehničar.

Kako bismo u učenika pobudili volju za kreativnošću, organiziramo i provodimo projekt Postani kreativan. Cilj je toga projekta učenike osmih razreda potaknuti na kreativno likovno izražavanje.

Zadaća je učenika nacrtati odjeću prema vlastitom izboru (svečana, sportska, mladenačka…) na formatu papira A4, i to bilo kojom tehnikom rada – olovkom, bojicama, flomasterima, ugljenom, pastelama…

Skice je potrebno poslati do 31. 1. 2022.

Najuspješnije ćemo kreacije sašiti i predstaviti ih virtualno. Na Facebooku Gospodarske škole Čakovec redovito ćemo objavljivati izrađene kreacije.

Učenicima i njihovom mentorima uručit ćemo modne Oscare.

 

Obratite nam se za dodatne informacije i upite.

Gospodarska škola, Čakovec

gospodarska@gospodarskaskola.hr

Jadranka Prošev i Katica Korunek

P.S. Molimo Vas da ovaj poziv proslijedite razrednicima i nastavnicima likovne kulture osmih razreda kako bismo projekt mogli zajedno realizirati. Na svakoj skici odjevnog predmeta treba biti ime i prezime učenika i mentora.

Aktiv tekstila Gospodarske škole u Čakovcu