Select Page

¨Dan zaljubljenih¨,14. veljače obilježen je u našoj školi druženjem učenika i nastavnika na radionicama u sklopu školskog projekta Uhvati ritam, uhvati ŽIVOTne vještine.

Na radionici ¨Leptirići u trbuhu¨, pod vodstvom Petre Trstenjak, učenici su upoznali povijest ovog blagdana. U opuštenoj atmosferi učili su tko je bio Sv. Valentin, kako se Valentinovo održava u različitim dijelovima svijeta te zašto se leptirići uspoređuju s zaljubljivanjem i buđenjem prirode. Učenici 1. MT, 1. CP i 2. CG međusobno su se družili i razvijali svoju kreativnost izradom prigodnih ukrasa iz papira u boji i ukrašavali školski pano.

Na radionici ¨ Poklon za Valentinovo¨, pod vodstvom Dunje Geršak, učenici  i nastavnici imali su prilike upoznati se sa recikliranjem i naučiti kako od kartonske kutije izraditi uporabni predmet, upoznati se s tehnikom de coupage te se kreativno i maštovito izraziti raznim ukrasima i suhim cvijećem. Ljubav je najljepše izraziti poklonom kojeg sami izradimo. Želimo iznenaditi one koje volimo i cijenimo jer Valentinovo je dan ljubavi i poštovanja prema  dragim osobama.

(autor teksta Nataša Sternad, voditeljica šk. projekta)