Select Page

Više od 560 natjecatelja raspoređenih u 165 timova iz 5 zemalja sudjelovalo je na 4. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije koje se od 30. studenog do 2. prosinca održavalo na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Cilj natjecanja je potaknuti mlade svih obrazovnih razina na stvaranje kulturnih i kreativnih rješenja kojima se razvijaju stvaralačke i suradničke vještine na jednu od ponuđenih tema.

Natjecatelji se prijavljuju u 3 kategorije; Kreativni sat, Kreativni kalendar i Kreativni planet i odabiru jednu od ponuđenih tema ; Glagoljica, Put svile, Vodik i Mitologija na koje izrađuju kreativno rješenje.

Učenice 3. razreda Modnih tehničara Laura Čurin, Nika Deban Šimunić i Roberta Sabol kao tim Ajaks; Ana Horvat, Lana Šafarić i Rea Rajher kao tim Paučice pod vodstvom mentorice Ana-Marije Bogdanović te učenice 4. razreda Modnih tehničara Lana Herman, Danjela Novak i Nera Vrbanec kao tim Kontrast pod vodstvom mentorice Ivane Đebić Danenhauer su se sa svojim kreativnim rješenjima predstavili u petak 2. prosinca. Kategorija u kojoj su se natjecale učenice je Kreativni kalendar, a teme koje su odabrale su Glagoljica, Mitologija i Vodik.

Proglašenje pobjednika se održalo na Milenijskoj svečanosti ideja, a tim Kontrast koji je kao idejno rješenje predstavio haljinu asimetričnog kroja na kojoj su glagoljicom ispisani stihovi Međimurske pjesme „Zaigrajte meni“ osvojio 3. mjesto.

VIDEO TIMA KONTRAST:

4. Milenijsko natjecanje

Tim Paučice s mentoricom

Tim Ajaks s mentoricom

Tim Kontrast s mentoricom