Select Page

Da vježbanje doprinosi i duhu i tijelu znaju već i pričice na grani. Zato smo u našoj školi povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti odlučili vježbati svakog utorka prije nastave i na najbolji mogući način započeti naša jutra. Borba protiv ovisnosti može se voditi na različite načine, pri čemu tjelesnoj aktivnosti pripada visoko mjesto. „Razgibani utorak“ vodio je nastavnik Borna Grkavac uz pomoć učenika 1.AC razreda.

Osim vježbanja, bilo je tijekom razdoblja od 15.11. do 15.12. mnogo različitih aktivnosti pa je red da ih i ovdje istaknemo.

Na samom početku Mjeseca borbe protiv ovisnosti nastavnice Romina Levačić i Lucija Hodak Varga na zanimljiv su način obradile temu energetskih pića. Prvo su provele upitnik o učestalosti konzumiranja energetskih pića među našim učenicima te rezultate izložile u holu škole. Osim toga, zorno su prikazale sastav energetskih pića s posebnim naglaskom na udio šećera i kofeina u trenutno najpopularnijim energetskim pićima među mladima.  Uz njih je nastavnica Rusa Trajkova zajedno s učenicima 3.PVO razreda uredila pano kreativnim porukama, a s ciljem upozoravanja na štetnost konzumiranja energetskih pića.

Za kraj su učenici 1.CG razreda sudjelovali na završnici Mjeseca borbe protiv ovisnosti koja se održala 14.12.2023. u zgradi Scheier.

Hvala svima koji su doprinijeli!