1. godina proglašena je godinom čitanja. Tom prigodom profesorica Branka Vlahek-Ivek osmislila je mini projekt „Pozoj – kreativno pisanje temeljeno na legendi o čakovečkom zmaju“. Uključene su profesorice hrvatskog jezika i stranih jezika koje su bile mentorice učenicima u pisanju literarnih radova i profesorica Rusa Trajkova kao mentorica učenicima pismoslikarima koji su ilustrirali nekoliko priča o pozoju, čakovečkom zmaju. Vrlo zanimljivu priču napisao je i profesor informatike Velimir Posavec. Od odabranih radova izrađena je knjiga u papirnatom i digitalnom obliku. Digitalna verzija bit će uskoro objavljena i na stranici Gospodarske škole.

Autor i voditeljica projekta: Branka Vlahek-Ivek

Lektoriranje tekstova na hrvatskom jeziku: Santina Lepen i Martina Šoltić

Grafički dizajn i prijelom: Rusa Trajkova

Ostali sudionici: učenici Gospodarske škole, profesorice hrvatskog jezika i  profesorice stranih jezika kao mentorice učenicima te profesor Velimir Posavec koji je autor jedne od priča o pozoju

Trajanje projekta Pozoj: od ožujka 2021. do 23.6.2021. kada je bilo svečano proglašenje pobjednika i uručenje nagrada.

Nagrađeni učenici:

  1. nagrada – Morena Mikulić, 1VO: Pjesma o jednoj ljubavi
  2. nagrada – Karla Novak, 1VO: Buđenje čakovečkog pozoja (prozni tekst)
  3. nagrada – Roberta Sabol, 2MT: Pozoj Vili (prozni tekst)
  4. nagrada – Lana Pintarić, 2PVO: ilustracija naslovnice

Svi sudionici u projektu (učenici i profesori) nagrađeni su simboličnom nagradom. magnetom u liku čakovečkog pozoja iz Studija keramike Ivane Valkaj. Romanom „Zmaj ispod Staroga grada“ čakovečkog pisca Krunoslava Mikulana dodatno su nagrađene tri učenice za literarni rad i jedna učenica za ilustracije.