Select Page

U tjednu od 2. do 5. svibnja čakovečka Gospodarska škola obilježava svoje dane. Tema je ovogodišnjih Dana Gospodarske škole „Zaštita prirode i kreativnost potaknuta održivošću”. Učenici i nastavnici osmislili su niz različitih aktivnosti u vezi sa spomenutom temom. Detaljan program donosimo u nastavku.

U utorak 2. svibnja u školi će se održati projektni dan pa će svi nastavni sadržaji biti usuglašeni sa spomenutom ekološkom temom.

U srijedu 3. svibnja djelatnici Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode, uz pomoć učenika Gospodarske škole koji su početkom travnja sudjelovali u akciji čišćenja okoliša u Gornjem Hrašćanu, održat će prigodno interaktivno predavanje. Predavanje će započeti u 12 sati i otvoreno je i za druge zainteresirane.

U četvrtak 4. travnja u 18 sati školski se hol pretvara u kinodvoranu. Učenici će pogledati zanimljiv edukativno-dokumentarni film o primjerima dobre prakse zbrinjavanja otpada te se počastiti kokicama.

Od utorka do četvrtka Gospodarska škola otvara i svoja vrata učenicima osnovnih škola. Učenici će moći sudjelovati u brojnim radionicama, među kojima se ističe radionica s gošćom Sabinom Šegulom te radionica o urbanom vrtlarstvu.

Finale slijedi u petak 5. svibnja, kada će se u školi održati priredba. Na priredbi će se predstaviti kreacije na kojima su vrijedno tijekom drugoga polugodišta radili učenici krojači, modni tehničari, obućari, cvjećari, frizeri, kozmetičari i pismoslikari, uz pomoć i podršku svojih mentora. Idejno su i tehnički modeli prilagođeni krovnoj ekološkoj temi. U programu priredbe održat će se i završna svečanost ovogodišnjeg izdanja projekta Postani kreativan, a proglasit će se i pobjednici školske akcije prikupljanja plastičnih čepova.

Tjedan dana kasnije, u subotu 13. svibnja, Gospodarska će škola u centru grada održati buvljak. Buvljak je dio programa Festivala održivog razvoja koji organizira Grad Čakovec.