Čakovečka Gospodarska škola već godinama obrazuje učenike za zanimanja krojač i pomoćni krojač, a prateći potrebe i trendove u obrazovanju i gospodarstvu, učenicima je omogućen upis i u smjer modni tehničar.

Kako bismo među učenicima pobudili volju za kreativnošću, već šestu godinu organiziramo projekt Postani kreativan. Cilj je toga projekta učenike osmih razreda potaknuti na kreativno likovno i modno izražavanje.

Učenici trebaju nacrtati odjeću prema vlastitom izboru (svečana, sportska, radna, mladenačka i dr.) na A4 formatu papira, i to služeći se bilo kojom likovnom tehnikom (olovka, bojice, flomasteri, ugljen, pastele i dr.).

Najuspješnije ćemo kreacije sašiti i predstaviti na modnoj reviji u našoj školi, a učenicima i njihovim mentorima uručiti zahvalnice i modne Oscare. Na školskim društvenim mrežama (Facebook, Instagram) redovito ćemo objavljivati izrađene kreacije.

Molimo Vas da ovaj poziv proslijedite razrednicima i nastavnicima likovne kulture osmih razreda. Na svakoj skici odjevnog predmeta treba biti ime i prezime učenika i mentora. Svaki učenik može sudjelovati s najviše tri skice. Skice se šalju do 9. prosinca 2022., poštom na adresu škole (Gospodarska škola Čakovec, Vladimira Nazora 38, 40 000 Čakovec). Za dodatne informacije i upite možete nam se obratiti i na e-adresu škole gospodarska@gospodarskaskola.hr.

 

Jadranka Prošev i Katica Korunek,

Aktiv tekstila Gospodarske škole u Čakovcu