Select Page

Projekt Postani kreativan, kojim se želi potaknuti učenička kreativnost i promovirati zanimanje krojač i modni tehničar u školskoj godini 2021./2022. iznjedrio je novu kolekciju. Cilj je projekta poticanje osmaša međimurskih osnovnih škola na stvaralaštvo izradom modnih skica odjevnih predmeta prema vlastitom izboru. Projekt su pokrenule nastavnice Gospodarske škole Čakovec Jadranka Prošev i Katica Korunek, a ove godine pridružila im se nastavnica Ivana Đebić Danenhauer.

Na natječaj se prijavilo 66 učenika iz čak  17 osnovnih škola. Svi su učenici pokazali maštovitost koja je obogatila našu ovogodišnju priču te nas nadahnula za daljnji rad na projektu. Nakon što smo među 117 modnih crteža izabrali najbolje, točnije 13 modela, učenici koji se obrazuju za zanimanje krojač i modni tehničar sa svojim su nastavnicama sašili 13 odjevnih kombinacija i tako udahnuli život u zamisli osmaša.

Modna bajka ispričana je kroz program koji je osmislila nastavnica Nataša Cilar, a voditeljice Antonija Foder i Barbara Marčec svojim su nastupom unijele malo razigranosti u ovu svečanu prigodu. U organizaciji su također sudjelovali nastavnici Rusa Trajkova i Renato Vinko.

Predstavljeno je 13 odjevnih kombinacija, od kojih je svaka primjer iznimne kreativnosti, kako učenika koji su izradili skicu, tako i učenika i nastavnica koji su im udahnuli život.

Razigrane, mladenačke kombinacije osmislile su učenice Magdalena Masnec iz OŠ Štrigova, Pavla Podgorelec iz OŠ Mala Subotica, Laura Horvat iz OŠ Macinec, Nika Kuzmić iz OŠ Donja Dubrava. Učenici Leon Balog iz OŠ Jože Horvata iz Kotoribe, Sven Janušić iz Centra za odgoj i obrazovanje, Marta Sabol iz OŠ Belica i Ivana Pintarić iz OŠ Donji Kraljevec pokazali su nam kako izgleda opuštena elegancija. Skice crno-bijelih elegantnih kombinacija izradile su učenice Darija Žganec iz OŠ Vratišinec, Dora Hunjadi iz OŠ Sveta Marija. Raskošne svečane haljine osmislile su učenice Lucija Posedi iz OŠ Nedelišće i Elena Vrabec iz OŠ Kotoriba, Nela Pavlić iz III OŠ Čakovec.

Učeničku kreativnost pohvalila je i ravnateljica Vesna Stunković uz uručenje modnih Oscara. Program su obogatile učenice 2.MT razreda, koje su priredile modnu reviju bluza inspiriranih međimurskom etno baštinom. U tom nas je duhu učenica istog razreda, Laura Čurin, podsjetila na ljepote međimurske popevke u a cappella izvedbi.

Zahvaljujemo svim ovogodišnjim sudionicima u projektu Postani kreativan koji su svojim trudom, radom i ljubavlju prema struci unijeli čaroliju u hol Gospodarske škole Čakovec.