Select Page

U razdoblju od 19.9.2022. do 13.12.2022. učenice Diana Rudi i Blearta Thaqi boravile su u Čakovcu na dugotrajnoj mobilnosti u sklopu projekta VET2VET. Učenice su završile tečajeve za zanimanje frizerka i krojačica u Diakonie Training Centru iz Kosova koji je twinning partner Gospodarskoj školi Čakovec u istoimenom projektu.

Tijekom svog boravka u Čakovcu, Diana je odradila praksu u Simple salonu te Evita In salonu. U navedenim salonima, Diana je naučila poznavati sigurnu i pravilnu uporabu sredstava za rad te je naučila poslove uređenja i oblikovanja kose, lica i ruku u žena i muškaraca.

S druge strane, Blearta je odrađivala praksu u tvrtki Humana Nova gdje je savladala samostalnu izradu odjevnog predmeta od skice, izrade kroja, krojenja i šivanja do dorade uz upoznavanje različitih vrsta vlakana, konaca, tkanina, pletiva te njihovu primjenu u izradi odjevnih predmeta.

Učenice su se na Kosovo vratile prepune doživljaja i lijepih iskustava iz našeg malog Međimurja uz najavljenu mogućnost daljnje suradnje na projektu.
Ovim putem se još jednom zahvaljujemo svim partnerima i tvrtkama na suradnji u organizaciji podosta komplicirane i zahtjevne mobilnosti koja je manifestirala uspješne i konstruktivne rezultate.