Nakon zimske stanke uzrokovane epidemiološkom situacijom, uspješno nastavljamo s održavanjem mobilnosti u projektu International Forklift Training (IFT) koji je financiran iz sredstava EU putem programa Erasmus+. Gospodarska škola nositelj je projekta, a partneri su francuska škola Lycée des Métiers Côte Basque Ramiro Arrue, Saint Jean de Luz, slovenska škola Strokovni izobraževalni centar, Ljubljana i prijevozničko poduzeće iz Ljubljane, Kobal transporti. Cilj projekta je povezati učenike na međunarodnoj razini kroz aktivnost poučavanja upravljanja i vožnje viličara. U sklopu IFT projekta izrađen je i zaživio jedinstveni plan i program koji se koristi na nivou svih škola koje sudjeluju u projektu, priručnik i predavanja namijenjeni mentorima za održavanje nastave te mobilna web aplikacija kao rječnik pojmova na engleskom, hrvatskom, njemačkom, slovenskom i španjolskom jeziku.

Trenutno je u tijeku održavanje aktivnosti poučavanja učenika u vještini upravljanja i vožnje viličarem. Aktivnost se sastoji od teorijskog dijela predavanja te treninga učenika koji se održava u prostorima logističkog centra Gospodarske škole u Mihovljanu.

Prvi dio obuke učenika odrađen je virtualno putem Zoom platforme 2. veljače 2022. godine. Na virtualnim predavanjima sudjelovalo je ukupno 18 učenika iz partnerskih škola, a predavanja su održali Geoffrey Osowsky (Lycée des Métiers Côte Basque Ramiro Arrue), Haris Ćordić (Strokovni izobraževalni center Ljubljana) i Mateja Vlašić (Gospodarska škola Čakovec).

Drugi dio obuke je praktični dio koji se za prvu grupu učenika iz Slovenije održao od 7. do 11. ožujka 2022. godine u Gospodarskoj školi. Treningu je prisustvovalo 6 učenika iz Strokovnog izobraževalnog centra u Ljubljani, u pratnji strukovnih nastavnika, Harisa Ćordića i Mojce Drobić.

Trening je predvođen od strane nastavnika Gospodarske škole koji su prošli obuku upravljanja viličarem, Elvisa Novaka, Zvonimira Siladija i Mateje Vlašić.

Aktivnost se nastavlja krajem ožujka kada će učenici Gospodarske škole i francuske škole Lycée des Métiers Côte Basque Ramiro Arrue gostovati kod partnera u Sloveniji gdje će u Strokovnom izobraževalnom centru proći teorijski, a u Kobal transportima praktični dio obuke.