Select Page

Učenici Gospodarske škole u sektoru Promet i logistika Fran Barlović, Renato Čajkulić, Valentino Mirić, Lea Novak, Ana Pavleković i Lovro Tota koji sudjeluju u projektu International Forklift Training proteklog su tjedna učestvovali na međunarodnom treningu učenika u rukovanju viličarem koji se održao u Strokovnom izobraževalnom centru u Ljubljani.

S obzirom da su na mobilnosti sudjelovali i učenici iz Francuske škole Lycée des Métiers Côte Basque Ramiro Arrue, Saint Jean de Luz , predavanja su održana na engleskom jeziku, a naši su učenici stekli nova međunarodna poznanstva te usavršili engleski jezik. Teorijski dio predavanja održao je profesor mentor Haris Čordić, a vježbe profesor mentor Andrej Prašnikar i profesorica mentorica Mojca Drobič. Učenicima je u pratnji bila profesorica mentorica Mateja Vlašić.

U slobodno vrijeme učenici su razgledavali i upoznavali Ljubljanu, a domaćini su organizirali izlet u Postojnsku jamu i luku Koper čime smo svi bili izrazito oduševljeni te još nešto novo i zanimljivo naučili, međusobno se upoznali sa učenicima iz Slovenije i Francuske i stekli nova prijateljstva.

Aktivnost se nastavlja 11. travnja kada će učenici odrađivati praktične vježbe u tvrtki Kobal transporti d.o.o.