Select Page

Johanna van Loon iz Belgije poučavala učenike u zanimanju FRIZER

Aktualno, Aktualno projekti novosti, Obavijesti, Pozvani stručnjaci tec3, Projekti, Tec3

U našoj školi unutar projekta Take Every Chance 3 u vremenu od 17. – 19. 10. 2023. kao pozvani stručnjak boravila je strukovna nastavnica Johanna van Loon iz Belgije. Johanna nam je stigla iz srednje škole „Level X“ iz grada Hasselt sa zadaćom poučavanja učenika u zanimanju frizer.

Učenicima je demonstrirala moderne tehnike bojenja kose: face framing, tricolor, triangles, šišanje duge kose tehnikom re-shape te je prezentirala vještine oblikovanja svečanih frizura.

U edukaciji su sudjelovali učenici u sva tri razreda zanimanja frizer koji su novo demonstrirane tehnike uvježbavali na modelima. Kroz edukaciju učenici su stekli nova znanja te usavršili već postojeća. Važno je napomenuti da su učenici upoznali obrazovni sustav u Belgiji, provedbu praktične nastave, a i sami su imali mnogobrojna pitanja o kulturi, jeziku i ljudima općenito. Naši frizeri uz pomoć strukovne učiteljice i projektne asistentice Nives Kocijan promovirali su sudjelovanja u projektima, ciljeve, rezultate i projektne partnere iz različitih zemalja. Unutar poslovnog sastanka razgovaralo se o nastavku suradnje sa nastavnicima i učenicima iz srednje škole „Level X“ kojoj ovim putem zahvaljujemo na donaciji trenir glava i frizerskih preparata. Ista će nam biti od velike pomoći u provedbi praktične nastave.

(Autorica teksta: Nives Kocijan)