U vremenu u kojem srednjoškolci vole izazove i nastavu ispunjenu različitim izazovnim situacijama rad nastavnika u srednjim školama postaje još izazovniji. Od učenika se očekuje da u budućnosti budu okretni i fleksibilni, visoko motivirani majstori u struci sa razvijenim kritičkim mišljenjem. Trebali bi biti spremni na preuzimanje inicijative kad to bude potrebno. U skladu sa tim zahtjevima nastavnici Gospodarske škole izvode suvremenu nastavu u kojoj škola više nije jedini i ekskluzivni prostor u kojem se odvija obrazovni proces.  Često nastava bude održana u aktivnom obliku i to kroz kreativne radionice organizirane u Muzeju Međimurja Čakovec. Na taj način omogućuju učenicima da se na zabavan način  kreativno izraze. Naučene vještine zatim primjenjuju u obavljanju praktične nastave u školi te se i povezuju između različitih sektora kako bi stvorili nove proizvode dodane vrijednosti.

Ovih dana u Muzeju Međimurja Čakovec možete pogledati proizvode učenika Gospodarske škole u sklopu izložbe U potrazi za idejama:GŠČ@MMČ.  Izložbu je 27.1.2023, na Noć muzeja 2023. otvorio župan Matija Posavec, a ostaje otvorena do 6.3.2023.

Na samoj izložbi može se vidjeti prekrasnih radova učenica cvjećarskog usmjerenja, zanimljivih frizerskih kreacija kao primijećenih kreacija učenika krojača i modnih tehničara.

Nastavnice koje su radile na pripremi ove izložbe su: Ana-Marija Bogdanović, prof. savjetnik, Ines Ciglarić, Ivana Đebić Danenhauer, Nives Kocijan, stručni učitelj izvrsni savjetnik i Karmela Radošević, prof. savjetnik.

Uz ostale radove izloženi su i radovi kojima su se učenice predstavile na 4. Milenijskon natjecanju. Uz ostale izložena je i haljina izrađena na temu Glagoljica koje ja osvojila visoko treće mjesto u konkurenciji od više od 560 timova iz 5 država.

Još jednom Vas sve pozivamo da svojom posjetom podržite rad učenika Gospodarske škole.