UČENICE ZANIMANJA FRIZER NA PRAKTIČNOJ NASTAVI U MAKEDONIJI

24. travnja 2022. | Erasmus+, Obavijesti, Odlazne mobilnosti

U SKLOPU PROJEKTA TAKE EVERY CHANCE UČENICE ZANIMANJA FRIZER NA PRAKTIČNOJ NASTAVI U MAKEDONIJI

Pet učenica završnog razreda zanimanja frizer Gospodarske škole Čakovec u vremenu od 3.-17.4.2022. u sklopu projekta Take every chance praktičnu nastavu obavljalo je u PCSO Akademiji Leontić u Skopju. Kroz dvotjednu mobilnost učenice su praktično uvježbavale modernizirane tehnike friziranja, bojenja kose te večernju šminku. Učile su kako pripremiti različite modele za javni nastup u kazalištu i na televiziji. Obzirom da su iz tih područja već imale dovoljno iskustva sve zadaće uspješno su realizirale. Pratnja učenicima na mobilnosti bila je Nives Kocijan, strukovni projektni asistent.

U slobodno vrijeme razgledale su Staru čaršiju, Kameni most, glavni trg Ploštad, tvrđavu Kale,  posjetile Muzej makedonske borbe i dramsko kazalište, fakultet za likovnu umjetnost i spomen kuću Majke Tereze. Oduševio ih je kanjon Matka i planina Vodno.  Uz obalu Vardara uživale su degustirajući specijalitete makedonske kuhinje.

U završnom dijelu u sklopu diseminacije i evaluacije projekta učenice su se zajedno sa svojom mentoricom predstavile avangardnim frizurama slobodnog stila. Sa direktoricom Akademije Vaskom Leontić razgovaralo se o mogućnostima daljnje suradnje.

Mobilnost u Sjevernoj Makedoniji

Izvor: Nives Kocijan