Inovacije i uvođenje kreativnog dizajna u dizajn kroja

Mag. Ksenija Plazl, dipl. ing., nastavnica iz Srednje šole za oblikovanje iz Maribora 4. i 5. srpnja kao pozvani stručnjak održala je izuzetno zanimljivo predavanje i radionicu.
Ksenija Plazl magistrirala je na mariborskom Strojarskom fakultetu gdje se i zaposlila kao samostalni istraživač. Nakon toga „izbrusila“ je zanimanje tijekom rada u privredi te se odlučila na posao u školi. U Srednjoj šoli za oblikovanje u Mariboru radi već šest godina tijekom kojih se aktivno uključila u provedbu različitih projekata. Kroz Erasmus + projekt Gospodarske škole pod nazivom Take every chance doputovala je u Čakovec i dva dana držala stručni skup za nastavnike iz sektora Moda, tekstil i koža i to pod nazivom Inovacije i uvođenje kreativnog dizajna u dizajn kroja. Predstavljene su inovacije u izradi i modeliranju krojeva za žensku odjeću te su nastavnice imale priliku i same izraditi krojeve prema uputama predavačice. Raspravile su i kako novostečeno znanje primijeniti u nastavi i prenijeti ga učenicima na što inovativniji način.
Uz nastavnice iz Gospodarske škole 4. srpnja predavanje su, u sklopu Međužupanijskog stručnog vijeća pratili i kolege iz Srednje strukovne škole Varaždin te srednje škole Ivan Seljanec iz Križevaca.